Skip to content
Menu
Jouw Kerk
  • Home
  • Links
Jouw Kerk

Glazenwasserswinkel: Hoe werkt een telescoopsteel?

Posted on July 28, 2022August 1, 2022 by Joos Valgaeren

Glazenwasserswinkel

Bij glasbewassing worden ramen gereinigd. Op lagere etages wordt er gebruik gemaakt van water in combinatie met schoonmaakmiddel. De ramen worden gewassen met een spons, met behulp van een wisser worden de resten schoonmaakmiddel en het overige vuil afgenomen. Een glazenwasser werkt vaak op hoogte waardoor het risico op een ongeval hoger is. Om zijn werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren heeft een glazenwasser veel materiaal ter beschikking, Een vakman kan zijn materiaal aanschaffen via een glazenwasserswinkel.

Telescoopsteel

Omdat glazenwassers vaak te maken hebben met dezelfde handelingen krijgen zij last van RSI. Ook wel Repetitive strain injury. Bekende vormen hiervan zijn de muisarm of de sms-duim. Om die reden wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van een telescoopsteel. Een telescoopsteel is een uitschuifbare stok waar een borstel, een raamwisser, ragebol of sproeikop kan worden opgezet. Een telescoopsteel word gemaakt van carbon of aluminium. Het lichte materiaal zorgt ervoor dat de steel eenvoudig te gebruiken is. Ook voorkomt het in veel gevallen dat een glazenwasser een hoogwerker of een ladder nodig heeft. Wat zijn de voordelen van het gebruik van telescoopstelen?

  • Veiliger, minder snel een ladder nodig
  • Efficiënt, plekken zijn veel beter bereikbaar
  • Waterdoorlatend, dus kostenbesparend en duurzamer
  • Multifunctioneel inzetbaar, wassen, wissen, borstelen en trekken

Tuckersysteem

Het tucker pole-systeem is de amerikaanse term voor telescoopglasbewassing, waar het ook is uitgevonden. Een telescoopsteel kan tot wel 20 meter lang zijn. In Nederland wordt het bij wet beperkt tot 13,5 meter. Door het Tuckersysteem stroomt een speciaal soort water. Er wordt gebruik gemaakt van osmosewater. Het water wordt hierbij onder hoge druk gefilterd door een ultrafijn membraan. Het water wordt gefilterd van onzuiverheden als ammonium, diverse zouten, nikkel, kalk, zink en mangaan. Ook blijven virussen bacteriën, medicijnresten en pesticiden blijven achter in het filter. Het is water in zijn puurste vorm. Het gezuiverde water zorgt voor streeploos schone ramen.

Hoe vaak heb je een glazenwasser nodig?

De meeste mensen kiezen ervoor om twee tot vier keer per jaar een glazenwasser langs te laten komen. Wanneer je in een omgeving woont waar veel fabrieken staan of verkeer langskomt, kan je ervoor kiezen om de glazenwasser ieder maand in te zetten. Gemiddeld genomen kost het wassen van een glas, zo’n 5 euro per raam. Voor dit bedrag wordt de binnen en buitenkant gewassen. Gemiddeld komt het tarief van een glazenwasser uit op zo’n 35 euro per uur. Om ramen op hoogte te kunnen wassen wordt hoogwerker, takel of gondel ingeschakeld. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts

  • Glazenwasserswinkel: Hoe werkt een telescoopsteel?
  • Op zoek naar een alternatief voor Binance? Kijk naar Bitvavo
  • Linkbuilders gezocht online

Categories

  • Business
  • SEO
©2022 Jouw Kerk | Theme: Wordly by SuperbThemes